
Nieuw, cadeaubonnen!
Met deze overheerlijke cadeaubon doe je nooit iets mis! Kies het bedrag, en wanneer deze digitale cadeaubon wordt toegestuurd. Liever een fysiek kaartje om cadeau te doen? Kom dan langs in onze winkel en vraag naar onze cadeaubonnen. De bonnen zijn op de shop en in de winkel te gebruiken.
Tapasschotels
Geniet van deze overheerlijke tapasschotel met een rijk assortiment aan kazen en vleeswaren. De prijs is per persoon.
Belfurn angus – dry aged meat
Charolais – dry aged meat
Eén van de grootste, oudste vleesrassen ter wereld. Dit van oorsprong Franse ras is laat rijp, vrij grof gebouwd en heeft de neiging om weinig vet aan te kweken. Stevig, groot en mager. Geen wonder dat de Charolais ook buiten de Franse Charolles-regio populair werd. Tegenwoordig worden deze runderen zelfs vaak met Engelse en Ierse rassen gekruist. Op een bord kan het Charolaisvlees concurreren met het beste vlees ter wereld. Niet alleen qua smaak, maar ook wat marmering en malsheid betreft. Het vlees is tamelijk grofvezelig, maar toch mals en mild, en door de natuurlijke grasvoeding en kruiden erg smaakvol.
entrecote limousine – dry aged meat
Limousin is een oeroud ras dat stamt uit het westelijk deel van het Franse Massif Central: de streek rond de stad Limoges. Aan die streek dankt het ras ook zijn naam.
Limousin rundvlees staat voor een superieure kwaliteit van fijnvezelig en overwegend mager vlees met veel smaak en een fijne dooradering van natuurlijk, gelijkmatig verdeeld vet. Die karakteristieken zorgen voor een mals en sappig stukje vlees.
entrecote rubia gallega – dry aged meat
Rubia Gallega is een typisch Spaans ras uit de streek Galicië. De runderen leveren vlees met een fijne vetdooradering en een bijzondere, geconcentreerde smaak.
Dat komt door de specifieke combinatie van ras, levenswijze en leeftijd van de dieren.
De dieren zijn uitstekend opgewassen tegen het Atlantische klimaat en voeden zich het hele jaar door met gras, klaver en kruiden.
Dit bezorgt het vlees de zeer kruidige, ietwat zilte smaak.
Bovendien worden de runderen vaak op late leeftijd geslacht, wat de marmering ten goede komt.
Een ware smaaksensatie voor liefhebbers.
entrecote aberdeen – dry aged meat
Aberdeen Angus is een rundveeras dat in de 19e eeuw in het oosten van Schotland werd gefokt. De runderen zijn hoornloos en hebben korte benen (schofthoogte circa 130cm). De meeste Angusrunderen zijn zwart.
De belangrijkste reden voor het wereldwijde succes van het Angusras is de uitzonderlijke kwaliteit van het vlees. Deze hangt samen met de “marmering” van het vlees: dunne lijntjes vet die door het vlees lopen. Vet heeft de eigenschap dat het smaak vasthoudt, wat het vlees zo lekker maakt. Restaurants zetten het graag op de menukaart.
West-Vlaams Rood – dry aged meat
Zeldzaam koeienras dat zijn oorsprong vond in het Casselse rode vee.
Vroeger werd dit rood ras als dubbeldoeltype gebruikt omwille van zijn typische melk- en vleeseigenschappen.
Na WO II werd het ras door enkele kwekers uitsluitend als vleestype gebruikt.
Er ontstond een echte West-Vlaamse specialiteit, een erkend streekproduct, vermaard om zijn smaak zowel in de lokale als buitenlandse gastronomie. De donkere kleur van het vlees heeft een fijne vezel en is zeer mals.
De mooie vetrand aan de buitenkant zorgt voor extra smaak tijdens het bakken, en hij is tevens ideaal voor een goede rijping van het vlees.
Hereford – dry aged meat
Het Herefordras is oorspronkelijk afkomstig uit het zuidwestelijke deel van Engeland en is door de eeuwen heen uitgegroeid tot het meest voorkomende vleesveeras ter wereld. Ons Herefordvlees komt uit Ierland waar de dieren het hele jaar buiten kunnen grazen. Dat vertaalt zich in hoogwaardig, smaakvol en mals vlees met een lichte marmering.
Holstein-Friesian – dry aged meat
Het zwartbonte melkras Holstein-Friesian levert niet
alleen melk maar ook ontzettend lekker vlees. Het ras
komt oorspronkelijk uit Nederland maar is intussen het
meest verspreide melkras. De runderen worden op
latere leeftijd afgemest, waarna enkel de beste delen
versneden worden.
Aubrac – dry aged meat
Aberdeen Angus – dry aged meat
Aberdeen Angus is een rundveeras dat in de 19e eeuw in het oosten van Schotland werd gefokt. De runderen zijn hoornloos en hebben korte benen (schofthoogte circa 130cm). De meeste Angusrunderen zijn zwart.
De belangrijkste reden voor het wereldwijde succes van het Angusras is de uitzonderlijke kwaliteit van het vlees. Deze hangt samen met de “marmering” van het vlees: dunne lijntjes vet die door het vlees lopen. Vet heeft de eigenschap dat het smaak vasthoudt, wat het vlees zo lekker maakt. Restaurants zetten het graag op de menukaart.
Salers – dry aged meat
De Salers is een roodbont runderras afkomstig uit Frankrijk.
Deze roodkleurige runderen met lange S-vormige hoorns eten grassen en kruiden die ze in de natuur vinden. De natuurvoeding komt het vlees zeker ten goede in de smaak.
Limousin – dry aged meat
Limousin is een oeroud ras dat stamt uit het westelijk deel van het Franse Massif Central: de streek rond de stad Limoges. Aan die streek dankt het ras ook zijn naam.
Limousin rundvlees staat voor een superieure kwaliteit van fijnvezelig en overwegend mager vlees met veel smaak en een fijne dooradering van natuurlijk, gelijkmatig verdeeld vet. Die karakteristieken zorgen voor een mals en sappig stukje vlees.
Simmental – dry aged meat
De Simmental is een runderras dat van oorsprong uit de Zwitserse regio, meer bepaald de valleien van Bern, komt en is een vertakking van het rood en roodbont bergvee. In de 18de eeuw werden heel wat Simmentaler runderen geëxporteerd naar het zuiden van Duitsland (Beieren) en de Alpen van Oostenrijk, waar ze nu vooral gekweekt worden. Dit rund is herkenbaar aan zijn lichtgele tot roodbruine vlekken op een witte vacht.
De dieren lopen vrij rond en leven voornamelijk van gras en kruiden die ze op de berghellingen en in de valleien vinden.
Door deze natuurlijke en gezonde voeding, en door de rust in hun omgeving, is hun vlees mooi met vet dooraderd. Het heeft een dieprode kleur en een zachte en fijne smaak, waardoor het zich perfect leent voor dry aging.
blonde d’aquitaine – dry aged meat
De Blonde d’Aquitaine-runderen zijn mooie, grote en elegante dieren, met een goede bespiering. De fijne huid en horens zijn kenmerken van een zeer goede vleeskwaliteit, die perfect aansluit bij de vraag van kwaliteitsslagerijen in ons land.
De Blonde d’Aquitaine is een vleestypisch rundveeras dat begin jaren ’60 van de twintigste eeuw werd gefokt in de Franse streek Aquitaine (Aquitanië). De Blonde is een kruising tussen verschillende rassen, namelijk de Garonne, de Quercy en de Blonde van de Pyreneeën.
Rubia Gallega – dry aged meat
Rubia Gallega is een typisch Spaans ras uit de streek Galicië. De runderen leveren vlees met een fijne vetdooradering en een bijzondere, geconcentreerde smaak.
Dat komt door de specifieke combinatie van ras, levenswijze en leeftijd van de dieren.
De dieren zijn uitstekend opgewassen tegen het Atlantische klimaat en voeden zich het hele jaar door met gras, klaver en kruiden.
Dit bezorgt het vlees de zeer kruidige, ietwat zilte smaak.
Bovendien worden de runderen vaak op late leeftijd geslacht, wat de marmering ten goede komt.
Een ware smaaksensatie voor liefhebbers.